PERSONDATAPOLITIK

FOR JS Consult v. Jens Willadsen Skov

1. Generelt

Denne Persondatapolitik (”Politik”) er gældende for samtlige de oplysninger, som du giver til os, og/eller som vi indsamler om dig, enten som led i et kundeforhold eller som bruger af vores tjenester, herunder ved færden på vores hjemmeside. I Politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne Politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i Politikken, som du ikke kan acceptere. På dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af Politikken.

 

2. Dataansvarlig

Den dataansvarlige organisation for behandling af dine personoplysninger er:

JS Consult v. Jens Willadsen Skov
Rævehøjparken 58
2800 Kgs. Lyngby
+45 45884077
mail@jsconsult.dk
DK-17844489

(Herefter ”JSC”)

Den overordnede retlige ramme for vores behandling af personlige oplysninger er Europa-Parlamentets og Rådets Forordning (EU) 2016/679 af 27. april 2016 om beskyttelse af fysiske personer i forbindelse med Behandling af personoplysninger og om fri udveksling af sådanne oplysninger og om ophævelse af direktiv 95/46/EF med tilhørende regulering. I tillæg hertil kommer den lov, som måtte blive vedtaget på baggrund af forslag til lov om supplerende bestemmelser til forordning om beskyttelse af fysiske personer i forbindelse med behandling af personoplysninger og om fri udveksling af sådanne oplysninger fremsat den 25. oktober 2017

Alle spørgsmål vedrørende nærværende Politik, behandlingen af dine oplysninger samt mistanke om manglende overholdelse skal i første omgang rettes til Jens Skov, jens@jsconsult.dk, +45 23254077

 

3. Definitioner

Nedenfor følger definitioner af visse af de væsentligste persondataretlige begreber:

Personoplysninger Enhver for form information om en identificeret eller identificerbar fysisk person. Det vil sige alle oplysninger, som direkte eller indirekte, alene eller i kombination, kan identificere en bestemt fysisk person.
Dataansvarlig Den fysiske eller juridiske person, offentlige myndighed, institution eller et andet organ, der alene eller sammen med andre afgør til hvilke formål og med hvilke hjælpemidler der må foretages Behandling af Personoplysninger.
Databehandler Den fysiske eller juridiske person, offentlige myndighed, institution eller et andet organ, der behandler Personoplysninger på den Dataansvarliges vegne.
Behandling Enhver aktivitet eller række af aktiviteter som involverer brug af Personoplysninger, fx indsamling, registrering, systematisering, ændring af, søgning i, sammenstilling, overladelse eller videregivelse til personer, myndigheder, selskaber m.v. uden for JSC.
Særlige Kategorier af Personoplysninger Oplysninger om race eller etnisk oprindelse, politisk, religiøs eller filosofisk overbevisning eller fagforeningsmæssigt tilhørsforhold, genetiske data, helbredsoplysninger eller oplysninger om en fysisk persons seksuelle forhold eller seksuelle orientering samt oplysninger i form af biometriske data, såfremt biometriske data behandles med det formål entydigt at identificere en fysisk person (følsomme oplysninger).
Persondataforordningen Europa-Parlamentets og Rådets Forordning (EU) 2016/679 af 27. april 2016 om beskyttelse af fysiske personer i forbindelse med behandling af personoplysninger og om fri udveksling af sådanne oplysninger og om ophævelse af direktiv 95/46/EF med tilhørende regulering.
Databeskyttelsesloven Den lov, som måtte blive vedtaget på baggrund af forslag til lov om supplerende bestemmelser til forordning om beskyttelse af fysiske personer i forbindelse med behandling af personoplysninger og om fri udveksling af sådanne oplysninger (databeskyttelsesloven) fremsat den 25. oktober 2017.

4 Formål med Behandlingen af dine Personoplysninger

Afhængig af om du er kunde, leverandør eller samarbejdspartner hos os, eller måske blot bruger af vores hjemmeside eller modtager vores nyhedsmail, er vi forpligtede til at behandle dine Personoplysninger i et sådant omfang, at vi kan give dig de ydelser, du efterspørger. Dette gælder både ved dine eventuelle køb af ydelser eller varer hos os, og/eller når vi skal administrere jeres systemer eller yde support.

 

5 De personoplysninger, som vi behandler om dig

Disse oplysninger indsamler vi direkte fra dig:

  • Når du er (eller arbejder for en) kunde, leverandør eller samarbejdspartner hos os, indsamler vi følgende almindelige Personoplysninger fra dig: Navn, adresse, postnummer, by, mobilnummer, e-mailadresse.
  • Afhængig af dit forhold til os, indsamler vi oplysninger om dit CPR-nr., eksempelvis hvis du skal have fradrag for eventuelle bidrag eller, såfremt vi har en indberetningspligt.
  • Når du besøger vores hjemmeside, vil du møde med cookies, som du kan læse om her: http://jsconsult.dk/persondata/cookies/
  • Vi indsamler oplysninger om navn, firma og email-adresse, samt interresseoplysninger (relevante for samhandel) på modtagere af vores nyhedsmail.
  • Vi indsamler som udgangspunkt ingen Særlige Kategorier af Personoplysninger (følsomme oplysninger) om dig. Hvis der bearbejdes data der kan indeholde denne type oplysninger skal vi gøres opmærksom herpå, og der kan aftales yderligere foranstaltninger efter vurdering af situationen. Vi behandler altid jeres data med fortrolighed.
  • En del af de systemer vi arbejder med hos jer, indeholder personoplysninger. Nogle af dem indeholder oplysninger om IP-adresse og adfærd på nettet, samt mulighed for at få adgang til jeres systemer som indeholder data. I det omfang hvor dette medfører en behandling af oplysninger sker det efter aftale med jer som kunde.

6 Cookies

På vores hjemmeside gøres der brug af ”cookies” til at indsamle webstatistik og sikre en smidig oplevelse på siden. En cookie er en lille tekstfil, der sendes fra vores server til din browser og lagres på din computers harddisk eller dit mobile device. Cookies er ensbetydende med, at du mere effektivt og nemmere kan bruge hjemmesiden. Vi behandler ikke information om brugeradfærd, som indsamles via cookies på en måde, der kan forbinde brugeradfærden med bestemte personer. Du kan indstille din browser til at informere dig, når du modtager en cookie således, at du altid har mulighed for at tage stilling til, om du vil acceptere den. Du kan også vælge helt at slå funktionen fra. Hvis du gør det, så vil hjemmesiden dog ikke fungere optimalt. Cookierne indeholder ikke Personoplysninger såsom oplysninger om din e-mailadresse, dit bruger-id eller andre personlige oplysninger udover, hvad der fremgår af nærværende Politik. Du kan læse vores cookiepolitik her http://jsconsult.dk/persondata/cookies/

 

7 Sådan behandler vi dine Personoplysninger

Helt konkret bruger vi dine Personoplysninger til flere forskellige formål afhængig af, om du er kunde, leverandør eller samarbejdspartner hos os, eller om du blot er bruger af vores hjemmeside. Generelt vil vi opbevare kontaktoplysninger i vores regnskabssystem og i vores kontaktdatabase i Outlook og på mobile enheder. Der er taget tekniske og organisatoriske foranstaltninger for at sikre data på enhederne.

Er du leverandør hos os, anvender vi dine Personoplysninger til at:

  • kunne varetage vores samhandel;
  • kunne sende dig nødvendig information om ordrer og forespørgsler på produktoplysninger;

Er du kunde hos os, anvender vi dine Personoplysninger til at:

  • fremsende tilbud, ordrebekræftelser og fakturaer til dig;
  • svare på dine eventuelle spørgsmål og efterkomme dine anmodninger;
  • kunne udføre dine ordrer;
  • kunne håndtere administration af kundeforholdet til dig;
  • kunne sende dig markedsføringsmateriale, såfremt dette ligeledes er i overensstemmelse med den til enhver tid gældende markedsføringslov;
  • levere vores ydelser i form af support, opdateringer, overvågning af systemer, sikkerhedsløsninger etc.
  • Kunne hjælpe dig med at få adgang til systemer og data når du har problemer hermed.

Er du samarbejdspartner hos, os anvender vi dine Personoplysninger til at:

  • Varetage kommunikation omkring samhandel og kunne foretage afregninger for evt udført arbejder, provision eller lignende.

Er du modtager af vores nyhedsmails

... opbevarer vi kontaktoplysninger, firmatilknytning og samhandelselevante interesseoplysninger, for at kunne du kan modtage relevant information til os jf. det samtykke du har givet os.
Når du har tilmeldt dig til vores nyhedsbrev, så bruges din e-mailadresse til udsendelse af nyhedsbrev som indeholder information om aktuel viden samt inspiration og ideer, relevante tilbud, konkurrencer, tips & tricks samt andet markedsføringsmateriale. Herudover anvendes din e-mail adresse ikke til andre formål
Dine oplysninger opbevares og behandles fortroligt og sikkert. Vi og de underleverandører vi benytter har implementeret de fornødne tekniske og organisatoriske sikkerhedsforanstaltninger mod, at dine oplysninger ikke misbruges, ikke kommer til uvedkommendes kendskab, ikke hændeligt eller ulovligt tilintetgøres, ikke fortabes eller forringes eller i øvrigt behandles i strid med persondatalovgivningen.

Din e-mail adresse opbevares så længe du er tilmeldt vores nyhedsbrev. Hvis du afmelder dig fra nyhedsbrevet, sletter vi din e-mail adresse i kontaktlisten for modtagelse af nyhedsmail.  Vi kan fra andre sammenhæng have dine oplysninger og disse berøres ikke af en afmelding fra nyhedsbreve. Vi kan derfor fortsat behandle sådanne oplysninger efter det samtykke eller anden behandlingshjemmel, som vi har.
Efter framelding af vores nyhedsbreve, anonymiseres statistiske data om din brug af nyhedsbrevet og uden mulighed for efterfølgende at de-anonymisere oplysningerne igen.

Er du alene bruger af vores hjemmeside, anvender vi dine Personoplysninger til at

  • kunne stille funktionaliteten på vores hjemmeside til rådighed for dig;
  • udarbejde statistik om din færden på vores hjemmeside;
  • optimere vores hjemmesides indretning;
  • modtage beskeder via kontaktformular som sendes som plain text SMTP

 

8 Hvorfor har vi lov til at behandle oplysninger om dig (behandlingsgrundlag)?

  • Når du er kunde hos os, forespørger på tilbud eller indgår anden form for aftale med os, så behandler vi dine almindelige Personoplysninger til netop det pågældende formål. Vi kan også behandle dine almindelige Personoplysninger, hvis du fx har en forespørgsel eller lignende, som går forud for din beslutning om at indgå en aftale med os. Det juridiske grundlag for Behandling af dine Personoplysninger er Persondataforordningens artikel 6, stk. 1 (b), idet Behandlingen af dine oplysninger er nødvendig for, at vi kan opfylde vores aftale med dig eller for, at vi kan håndtere forespørgsler og lignende forud for din eventuelle indgåelse af en aftale med os.
  • Vi har også mulighed for at behandle dine almindelige Personoplysninger fordi, vi har en legitim interesse i at behandle oplysningerne om dig, jf. Persondataforordningens artikel 6, stk. 1 (f), medmindre din ret til at opnå beskyttelse af dine egne almindelige Personoplysninger går forud for vores legitime interesse i at behandle dine oplysninger.
  • Vi har en legitim interesse i at behandle dine Personoplysninger (dit navn og din e-mail adresse) til brug for markedsføringsformål. Vores legitime interesse består således i at kende til dine præferencer, så vi bedre kan tilpasse vores tilbud til dig og i sidste ende tilbyde produkter og  tjenesteydelser,  der  bedre  opfylder  dine behov  og  ønsker. Vi overholder naturligvis også markedsføringslovens regler. Det er ligeledes med henvisning til denne bestemmelse, at vi udarbejder diverse statistikker over køb, salg, ydelser etc.
  • I visse tilfælde er vi også retligt forpligtet til at behandle Personoplysninger om dig. Det kan fx være til brug for dokumentation af transaktionsspor og lignende i medfør af reglerne i bogføringsloven. Vi skal blandt andet gemme regnskabsmateriale i fem år fra afslutningen af det regnskabsår, som regnskabsmaterialet vedrører.
  • Da levetiden for ydelser, rådgivning og produkter kan række ud over de 5 år kan vi have behov for at gemme kommunikation og andre oplysninger, som kan indeholde referencer til personer hos kunden, for at kunne opfylde forpligtelser overfor kunden i form af fremtidig rådgivning.

Hvor denne forpligtelse ikke vurderes at være vægtig grund, kan der indhentes særligt samtykke til opbevaring af data, ligesom der tilstræbes at dokumentation anonymiseres, hvor dette ikke medfører tab af information.

  • Såfremt du afgiver eller har afgivet Særlige Kategorier af Personoplysninger (følsomme oplysninger) til os, fx oplysninger om dit helbred, så er grundlaget for vores Behandling Persondataforordningens artikel 9. Som udgangspunkt varetager vi ikke behandling af personfølsomme oplysninger, uden nærmere aftale med kunden.
  • Er du ikke kunde, leverandør eller samarbejdspartner hos os, men fx blot bruger af vores hjemmeside, har vi – i begrænset omfang - brug for at kunne administrere de oplysninger, som du selv afgiver til brug for fx cookie-håndtering. Læs mere i vores cookiepolitik http://jsconsult.dk/persondata/cookies. Vi kan i nogle tilfælde registrere, hvilke IP-adresser, der har besøgt vores hjemmeside. En IP-adresse kan være en Personoplysning, og såfremt vi behandler din IP-adresse, så vil det ske på samme grundlag som beskrevet ovenfor under pkt. 2.
  • Vi levere ydelser og produkter hvis funktion er baseret på at monitorere devices med henblik på opdatering og sikring af trafik samt fjernsupport. Som led i levering af denne ydelse indsamles oplysninger fra enheden.
    Disse er beskrevet i DPA’er med vores underleverandører. Disse er tilgængelig på http://jsconsult.dk/persondata og vil normalt være omfattet af en DPA med kunden.

 

9 Deling af dine Personoplysninger

  • Vi kan dele dine Personoplysninger med de leverandører og samarbejdspartnere, som bistår os fx med udførelsen af din ordre, eller som bistår os med vores IT-drift, hosting, mv. Det betyder, at vi kan dele dine oplysninger med eksempelvis vores serviceleverandører, vores tekniske support og vores bank samt leverandører af varer der skal levere vare til jer på grundlag af jeres ordrer.
  • Er du modtager af vores nyhedsmails eller giver du på anden måde samtykke via en webformular bliver dine data registreret på vores konto hos Mailchimp

 

10 Deling af dine oplysninger med modtagere uden for EU/EØS

Enkelte af vores serviceleverandører befinder sig uden for EU/EØS. Det forekommer derfor, at vi deler dine personlige oplysninger med modtagere i lande uden for EU/EØS. Dette forudsætter dog, at:

  • det pågældende land eller den internationale organisation har et tilstrækkeligt beskyttelsesniveau som fastslået af Europa-Kommissionen;
  • der mellem os og den pågældende modtager af dine Personoplysninger er indgået standardbestemmelser om databeskyttelse vedtaget af Europa-Kommissionen;
  • den pågældende modtager er certificeret jf. artikel 42 i Persondataforordningen; eller
  • den pågældende modtager har et sæt godkendte bindende virksomhedsregler (Binding Corporate Rules).
    • Det kan også ske, at vi anmoder om dit samtykke til overførsel til modtagere beliggende uden for EU/EØS, eller at dette er nødvendigt som følge af en aftale med dig eller foranstaltninger truffet i anledning af aftale med dig. Disse undtagelser for overførsel er omfattet af Persondataforordningens artikel 49.
    • Du kan til enhver tid få oplysning om eller eventuelt en kopi af hvilke fornødne garantier, der udgør grundlaget for overførsel af Personoplysninger til modtagere uden for EU/EØS eller, såfremt der anvendes undtagelser som nævnt i Persondataforordningens artikel 49, hvilke undtagelser der lægges til grund for en eventuel overførsel.

11 Opbevaring og sletning af dine Personoplysninger

  • Vi opbevarer dine Personoplysninger efter nedenstående regler:
  • Er du kunde hos os, vil vi opbevare dine Personoplysninger i op til 5 år fra ordretidspunkt. Almindelig kommunikation slettes efter 3 måneder. Fratræder du din stilling hos kunden slettes dine kontaktoplysninger, men relevant korrespondance gemmes.
  • Er du leverandør til os, vil vi opbevare dine Personoplysninger i op til 5 år fra seneste kontaktpunkt, men mindre der er tale om korrespondance der omhandler ydelser til kunder som er omfattet af garantier eller andre aftaler.
  • Er du samarbejdspartner hos os, vil vi opbevare dine Personoplysninger i op til 5 fra seneste samhandel.
  • Er du bruger af vores hjemmeside og samtidig hverken kunde, leverandør eller samarbejdspartner, opbevarer vi de oplysninger, som vi har registret om dig i op til 1 år fra modtagelsen. Dog vil de fleste henvendelser af denne karakter blive slette umiddelbart efter at en dialog er afsluttet, hvis denne ikke har medført et salg eller anden aftale.

 

12 Dine rettigheder

Indsigt

Du har ret til at få indsigt i de Personoplysninger, som vi behandler om dig. Ved at skrive til os (på ovenstående adresse – se under pkt. 1) kan du anmode om indsigt i de Personoplysninger, som vi har registreret om dig, herunder de formål, som oplysningerne er indsamlet til. Vi vil efterkomme din indsigtsanmodning så hurtigt som muligt.

Berigtigelse og sletning

Du har ret til at anmode om korrektion, supplerende Behandling, sletning eller blokering af de Personoplysninger, vi behandler om dig. Vi vil efterkomme din anmodning så hurtigt som muligt, i det omfang det er nødvendigt. Hvis vi - af en eller anden grund - ikke kan imødekomme din anmodning, kontakter vi dig.

Begrænsning af Behandling

Du har – under særlige omstændigheder - ret til at få begrænset Behandlingen af dine personlige oplysninger. Kontakt os venligst, hvis du ønsker en begrænsning af Behandlingen af dine Personoplysninger.

Dataportabilitet

Du har ret til at modtage dine Personoplysninger (kun oplysninger vedrørende dig selv, som du selv har givet os) i et struktureret, almindeligt anvendt og maskinlæsbart format (dataportabilitet). Kontakt os venligst, hvis du vil udnytte muligheden for dataportabilitet.

Indsigelsesret

Du har ret til at bede os om ikke at behandle dine personlige oplysninger i de tilfælde, hvor Behandlingen er baseret på artikel 6, stk. 1 (e) (opgave i samfundets interesse eller offentlig myndighedsudøvelse) eller artikel 6, stk. 1 (f) (legitim interesse). Det fremgår af nærværende Politik i hvilket omfang, vi behandler dine oplysninger til sådanne formål. Du kan til enhver tid udøve retten til indsigelse ved at kontakte os.

Tilbagekaldelse af samtykke

Hvis Behandlingen af dine Personplysninger er baseret på dit samtykke, har du til enhver tid ret til at trække dit samtykke tilbage. Din tilbagetrækning påvirker ikke lovligheden af den Behandling, der blev gennemført, før du trak dit samtykke tilbage. Kontakt os venligst, hvis du ønsker at tilbagekalde dit samtykke.

Hvis du ønsker at tilbagekalde dit samtykke til at modtage salgsfremmende oplysninger og tilbud i almindelighed, herunder med almindelig post, e-mail, via SMS, telefonisk eller via andre elektroniske midler, kan du til enhver tid gøre det ved at skrive til gdpr@jsconsult.dk. Hvis vi er i tvivl om din identitet, kan vi bede dig om at identificere dig selv. Bortset fra de almindelige kommunikationsomkostninger er dette gratis.

Du kan skrive til gdpr@jsconsult.dk, eller du kan gå ind på vores hjemmeside http://dk /persondata for at gøre brug af én eller flere af ovenstående rettigheder.

Der kan være betingelser eller begrænsninger knyttet til udnyttelsen af ovennævnte rettigheder. Det er derfor ikke sikkert, at du for eksempel har ret til dataportabilitet i det konkrete tilfælde - det afhænger af de særlige omstændigheder for den pågældende behandlingsaktivitet.

 

 

13 Eventuelle konsekvenser ved ikke at afgive Personoplysninger

Såfremt du er forpligtet til at give oplysninger om dig selv til os, så vil det fremgå dér, hvor vi indsamler oplysningerne. Hvis du ikke vil afgive de Personoplysninger, som vi beder om, så kan det have den konsekvens, at vi ikke kan levere de tjenester til dig, som du efterspørger, gennemføre dine ordrer, oprette dig som kunde, yde fjernsupport etc.

 

14 Sikkerhed

I JSC er vores Behandling af Personoplysninger underlagt vores IT- og Sikkerhedspolitik. Vores IT- og Sikkerhedspolitik indeholder ligeledes regler for gennemførelse af risikovurdering og konsekvensanalyse af eksisterende, samt nye eller ændrede behandlingsaktiviteter. Vi har implementeret interne regler og procedurer for opretholdelse af passende sikkerhed fra det tidspunkt, hvor vi indsamler Personoplysninger frem til sletning, ligesom vi alene overlader vores Behandling af Personoplysninger til Databehandlere, som opretholder et tilsvarende passende sikkerhedsniveau.

 

15 Datakrænkelser

Vi vil rapportere enhver ulovlig datakrænkelse af data i vores besiddelse eller databaser fra nogen af ​​vores tredjeparts databehandlere til alle relevante personer og myndigheder inden for 72 timer efter overtrædelsen er rapporteret til os, hvis det fremgår, at personoplysninger, der er lagret på en identificerbar måde, er blevet stjålet.

 

16 Klage til tilsynsmyndighed

Hvis du er utilfreds med vores Behandling af dine Personoplysninger, kan du klage til det danske datatilsyn:

Datatilsynet, Borgergade 28, 5. sal, 1300 København K., telefon 3319 3200, e-mail: dt@datatilsynet.dk

 

17 Opdatering af denne Politik

JSC er forpligtet til at overholde de grundlæggende principper om beskyttelse af Personoplysninger og databeskyttelse. Vi gennemgår derfor regelmæssigt denne Politik for at holde den opdateret og i overensstemmelse med gældende principper og lovgivning. Denne Politik kan ændres uden varsel. Væsentlige ændringer af Politikken vil blive offentliggjort på vores hjemmeside sammen med en opdateret version af Politikken.

Eventuelle ændringer, vi måtte foretage i nærværende Politik i fremtiden, vil blive offentliggjort på denne side og kan eventuelt blive meddelt dig via e-mail.

Denne Politik er seneste opdateret 23-05-2018